search
Q: Read the following statements: (A) The Deep Sea Diving cruise sought to study the seepage of sea water into oceanic crust. (B) India's expertise in the exploration of ocean bed is proved by the invitation extended to Dr. P.S. Rao to participate in Deep Sea Diving Cruise.
  • A. (A) is true and (B) is false
  • B. (B) is true and (A) is false
  • C. Both (A) and (B) are true
  • D. Both (A) and (B) are false
Correct Answer: Option B - According to the passage, we find that statement (B) (India's is expertise in the exploration of ocean bed is proved by the invitation extended to Dr. P.S. Rao to participate in Deep sea diving cruise) is true and statement (A) is false. Thus, the correct answer is option (b).
B. According to the passage, we find that statement (B) (India's is expertise in the exploration of ocean bed is proved by the invitation extended to Dr. P.S. Rao to participate in Deep sea diving cruise) is true and statement (A) is false. Thus, the correct answer is option (b).

Explanations:

According to the passage, we find that statement (B) (India's is expertise in the exploration of ocean bed is proved by the invitation extended to Dr. P.S. Rao to participate in Deep sea diving cruise) is true and statement (A) is false. Thus, the correct answer is option (b).