Q: Comprehension:
Read the following paragraph to understand the context information and answer the following question/s related with given context.
The land of India has very physical variations; that’s why the physical features of India can be grouped in many physiographic divisions. We can group the physical features as (1) the Himalayan Mountains, (2) the Northern Plains, (3) the Peninsular Plateau, (4) the Indian Desert, (5) the Coastal Plains (6) and the Islands. Time of formation of these physical features is also different. Among these physical features, the Peninsular Plateau is one of the ancient landmasses of the earth’s surface, and it has most stable land blocks
Which physiographic divisions among the physiographic divisions mentioned in the passage are most recent?
A.
The Himalayas Mountains and the Northern Plains/हिमालय पर्वत और उत्तरी मैदान
B.
The Peninsular Plateau and the Himalayas Mountains/प्रायद्वीपीय पठार और हिमालय पर्वत
C.
The Indian Desert and the Northern Plainsभारतीय मरूस्थल और उत्तरी मैदान
D.
The Indian Desert and the Himalayas Mountains /भारतीय मरूस्थल और हिमालय पर्वत
Correct Answer:
Option A -
Explanations:
Download Our App
Download our app to know more Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipisicing elit.
Excepturi, esse.
YOU ARE NOT LOGIN
Unlocking possibilities: Login required for a world of personalized
experiences.